Trakya Bölgesi Süt ve Süt Ürünleri Sektör Araştırması Raporu
İl Raporları- 2065 Okunma
- 136 İndirme
Özet
Trakya Bölgesi’nde süt ve süt ürünleri üretimi bölgenin süt hayvancılığına uygun olması sonucunda gelişmiştir. Kırsal nüfus arazi işlemenin yanında küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık ile ilgilenmektedir. Trakya Bölgesi’nde faaliyet gösteren süt ürünü imalatçıları özellikle inek, koyun ve keçi sütünden üretilen Natürel Beyaz Peynir üretiminde uzmanlaşmışlardır. Bunun yanında yine eski ve yeni kaşar peyniri, yoğurt, ayran, tereyağı, kaymak, lor, krema, mozeralla peyniri üretimi de gerçekleştirmektedirler. Trakya bölgesinde en gelişmiş sektörlerden biri olan süt ve süt ürünleri sektörü ile ilgili olarak mevcut durum ortaya konmuş ve sektör araştırma raporu hazırlanmıştır.
-
Hazırlayan / Koordinatör *
Trakya Kalkınma Ajansı
-
Yayın Yılı
2015
-
Belge İçeriği
13.44 MB