Doğanhisar İlçesi'nde Üretilen Tarımsal Ürünlerin Potansiyellerinin Tespiti

Sektör Raporları
  • 493 Okunma
  • 14 İndirme

Özet

Doğanhisar’da bitkisel üretim ve hayvansal üretim birlikte değerlendirildiğinde 23.794 ha tarım alanı bulunmaktadır. Bu değer ilçe yüzölçümünün %46’sını oluşturmaktadır. Doğanhisar’da Acı bakla mevcut durumu ile tarımsal ürün gelirleri içerisinde%1’lik bir paya sahiptir. Tüm diğer tarımsal ürünlerde olduğu gibi Acı bakla da geliştirilebilme potansiyelini barındırmaktadır. Özellikle katma değeri yüksek ürünlere dönüşümünün sağlanması bu ürünün gelecekteki konumunu daha da iyileştirebilecektir.  Doğanhisar’da arazi oldukça parçalı olup hane başına arazi varlığı 1 hekatarın altında olup birçok alanda bu değer 1 dekar veya altına kadar düşebildiğinden yörede geçimin tarımdan sağlanabilmesi ve uzun vadede yaşam kalitesinin iyileştirilebilmesi için organik tarım başta olmak üzere emek yoğun katma değeri yüksek ürünlerin teşvik edilmesi gerekmektedir. Bu ürünlere organik tarım sertifikasınınkazandırılmasıyla üreticinin eline geçen değerlerin daha da artacağı kesindir.Bununla birlikte mevcut yapıda daha fazla gelir getirici ürünlerin üretilebilmesinde üretici birlikleri fidancılık ve tohumluk materyal üretiminde gerek duyulacak kurumsal kimlik için adres oluşturulabileceği gibi kendi aralarında yapabilecekleri organizasyonlarla işletme büyüklüklerini genişlebilecek böylece girdi ve üretim maliyetlerini azaltarak karlılığı yükseltebilecektir.
  • Hazırlayan / Koordinatör *

    Mevlana Kalkınma Ajansı

  • Yayın Yılı

    2011

  • Belge İçeriği
    30 Sayfa
    965.00 KB