Karaman'da Elma Yetiştiriciliği  Araştırması 

Sektör Raporları
  • 1223 Okunma
  • 64 İndirme

Özet

Ülkemiz birçok tarım ürününde olduğu gibi meyvecilik yönünden de gen merkezi durumunda olup birçok meyvenin tür ve çeşidi bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Bununla birlikte, elma çeşitlerinin çoğunda, ticari olarak üretilenlerin sayısı, değişken kalite ve verimine bağlı olarak çok düşüktür. Bu çalışmada Karaman’da elma yetiştiriciliği ve yerel elma çeşitliliği incelenmiştir. Karaman ili için GZFT (SWOT) analizinde öne çıkan konular; bölgeye özgü yerel elma çeşitlerinin üretilmesi ve marka değeri kazandırılması açısından önemli bir alt yapıya ve gıda ve organik tarım alanında Ar-Ge merkezlerine sahip olması güçlü yanlarını, ilde yetiştiği bilinen yerel çeşitler ile ilgili teknik bilgi eksikliği, ürünün pazar payının düşük olması zayıf yanlarını, ülkesel bazda yerel ürünlere ve bu ürünlere coğrafi işaret tesciline artan ilgi fırsat alanlarını, komşu illerin benzer yerel çeşitlere sahip olma ihtimali ve sulama suyu yetersizliği gibi konular ise tehditleri oluşturmaktadır.
  • Hazırlayan / Koordinatör *

    Mevlana Kalkınma Ajansı

  • Yayın Yılı

    2018

  • Belge İçeriği
    58 Sayfa
    3.17 MB