TRB2 Bölgesi Gastronomi Kataloğu

Tanıtım Dokümanı
  • 539 Okunma
  • 72 İndirme

Özet

Tarih boyunca birçok medeniyete beşiklik etmiş, farklı kültürel birikimleri barındırmış olan TRB2 Bölgesi, yemek kültürü bakımından da zengin bir çeşitliliğine sahip olmuştur. Bu anlamda bu kültürel mirasın ve yemek çeşitliliğinin bir tescili olan coğrafi işaretler, bölgeye mal olmuş yemeklerin resmi olarak kayıt altına alınmasını sağlamaktadır. Coğrafi işaretler, kırsal kalkınmayı ve yerel üretimi destekleyen, geleneksel bilgi ve kültürel değerleri koruyan, turizme katkıda bulunan, yerelde marka yaratma ve üretimde değer zinciri yaratma amacını taşımaktadır. Yerel çalışmaların desteklenmesi kapsamında ele aldığımız bu eser, kaybolmaya yüz tutmuş, hatta unutulmuş yerel ürünlerin gün ışığına çıkarılmasını, tanıtımını, pazar oluşturma potansiyelini harekete geçirme amacı taşımaktadır. Geleneksel yöntemler ile yapılan yemeklerin tarifini barındıran “TRB2 Bölgesi Gastronomi Kataloğu” adı ile okuyucuyla buluşacak bu çalışma, geçmişin kültür mirasını gelecek nesillere taşıyacak bir bilgi kaynağı olmasını temenni ediyoruz.
  • Hazırlayan / Koordinatör *

    Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı

  • Yayın Yılı

    2022

  • ISBN / ISSN No

    978-605-7887-16-0

  • Katkıda Bulunanlar

    Ali Geyik, Öner Çulfaz, Cüneyt Ateş, Dr. Oğuz Han Öztay, Ali Kalkat, Erkan Doğan, M. Furkan Çiçek, Gonca Güray, Sevil Yaman, Metin Çoban, Engin Güven, Devrim Çelik, Bonna Porselen, Emine Çalışkan, Mehmet Mermut, Müzeyyen Kurtye, Taliha Gülmez, Nurullah kaplan, Nahide Antika, Çiğdem Aydınlı, Cahide Budak, Nilüfer Çalış, Hamza Açar, Ramazan Ölmez, Yusuf Konak, Fariz Gül, İdris Turan, Nimet Ölmez, Mehmet Emin Kara, Halil Cida, Mustafa Tanrıkulu, Gül Göktekin, Erkan Yıldız, Gökhan Ahi, Hakan Sürme

  • Belge İçeriği
    216 Sayfa
    129.44 MB